Brugt VW Polo Bluemotion

Brugt lille bil

Med en brugt lille bil får du rigtig meget for pengene.


Lille bil

Med et kæmpe udvalg af biler i alle farver, former og størrelser kan det være utroligt svært at finde den helt rette bil til netop dit behov. Hos Lindholm Biler ønsker vi at gøre valget en smule lettere for dig som bilkøber. Her på siden kan du derfor læse alt, hvad du skal vide om små biler. 

 

 

 

Hvad er en lille bil?

Små biler er utroligt populære - ja, faktisk er omkring hver fjerde bil solgt i Danmark en lille bil. En af de store årsager er, at du med en lille bil får rigtig meget for pengene. Små biler er ofte billige fra fabrikken, og køber du brugt, er der endnu flere penge at spare. Samtidig er de enormt praktiske. 

Små biler inddeles i to kategorier - nemlig mikrobiler og minibiler. Nedenfor gennemgår vi forskelle samt fordele ved de små, kække køremaskiner. 

Brugt bil Mini Cooper

Brugt mikrobil

Mikrobilen, som også går under "A-segmentet", er den allermindste biltype, du kan få. Den er derfor et oplagt valg, hvis du bor eller dagligt kører rundt i byen. Med en mikrobil er det slut med at kigge opgivende på den eneste ledige parkeringsplads i hele centrum. Mikrobilen er nemlig ikke bare lille, men også enormt smidig, og den gør alt fra snævre vendinger til smalle parkeringer til en leg. Desuden fylder den så godt som ingenting hverken på vejene eller i garagen, hvilket også gør den til et godt valg til bil nummer to. Dertil scorer mikrobilen en masse point på den økonomiske front.

Købsprisen er dejlig lav, og brændstoføkonomien er suveræn. De søde mikrobiler er typisk udstyrede med en fornuftig 1-liters motor, og de kører ekstremt langt på literen. Skønne eksempler på mikrobiler er Skoda Citigo, VW UP! og Fiat 500. 

Brugt minibil

Minibilen går også under "B-segmentet" og er en af de allermest solgte biltyper i Danmark - af rigtig god grund. Minibilen er nummere større end mikrobilen, og den har derfor mere plads at byde på samt en smule bedre komfort end den rappe mikrobil, mens den stadig er mindre end små biler i mellemklassen. Ligesom mikrobilen, er minibilen et rigtig godt valg til bykørsel. Dens kompakte størrelse gør, at den smyger sig elegant rundt i bybilledet, og så er den nem at manøvre og parkere på trang plads. Hvis der af og til skal trædes lidt på speederen på motorvejen, er den dog at foretrække over mikrobilen. Med flere centimeter at byde på er minibilen en smule mere standhaftig og stor nok til at give en behagelig køreoplevelse, selv når den kommer op i fart. Derudover fås minibiler med dieselmotor, hvilket kan være en stor fordel, hvis du pendler. Gode eksempler på minibiler er Peugeot 208VW PoloFord Fiesta og Hyundai I20

Små biler på lager

7 gode grunde til at vælge en brugt lille bil

Når du køber bil, er det altid en god idé at veje fordele og ulemper. Selvom små biler har enkelte begrænsninger, er der masser af gode grunde til at vælge en lille bil. Mikro- og minibilen er et oplagt valg til dig, der: 

 er på jagt efter den perfekte bybil
 mangler en sekundær bil eller en god begynderbil
 ikke har behov for meget plads
 har brug for masser af fleksibilitet
 ønsker god brændstoføkonomi
 gerne vil have en praktisk bil til billige penge
 sætter pris på lækkert design