Brugt Audi A3

Høj bil

- øget frihøjde, mere plads og høj komfort

Høj bil

Har du svært ved at vælge ny bil? Hos Lindholm Biler vil vi meget gerne hjælpe dig med at finde den helt rette bil til dit behov. Derfor kan du her på siden læse alt, du skal vide om høje biler og blive en smule klogere på, om en høj bil er det rigtige valg for dig.   

Hvad er en høj bil?

En høj bil er en bil med øget frihøjde, det vil sige, at der er mere luft mellem bilens bund og vejen end ved traditionelle personbiler, og ofte er der også mere luft i kabinen. Høje biler forbindes ofte med høj komfort. Det skyldes først og fremmest, at du stiger ind i bilen og ikke ned i den. Den øgede frihøjde gør desuden, at du sidder hævet over vejen og derfor har rigtig godt udsyn fra førersædet, hvilket giver en høj sikkerhedsfornemmelse.

SUV og crossover bliver ofte brugt synonymt til at betegne høje biler, og selvom de på mange områder ligner hinanden, er det to forskellige biltyper. Herunder kan du læse om forskellene på de to høje banditter samt fordelene ved dem hver især.

SUV’en

SUV’en, som befinder sig i J-segmentet, er en stor, rummelig bil med en kraftfuld, luksuriøs udstråling. SUV står for sport utility vehicle, og som navnet antyder, er den en sporty lækkerbisken med høj indstigning, masser af plads og komfort og ualmindeligt gode køreegenskaber. SUV’en fås med firehjulstræk og er terrængående, så er du eventyrlysten, kan du snuppe en tur offroad, og du kan sagtens tage traileren, campingvognen eller båden med på slæb. Til trods for at SUV’en fylder godt på vejen, er den et populært valg til familiebil. Den er nemlig enormt rummelig og fås med op til syv sæder, så der er god plads til hele børneflokken. Bagagerummet sluger nemt en barnevogn, og har du brug for endnu mere plads, kan de bagerste sæderækker ofte lægges ned. Gode bud på lækre SUV’er er Ford Kuga, BMW X3, Volvo XC60 og VW Tiguan.

Crossoveren

Crossoveren er en blanding mellem en traditionel personbil, ja faktisk ofte en minibil, og en SUV. Selvom crossoveren er en del mindre end SUV’en, har den ligeledes det populære ’firehjulstrækker-look’, hvilket utvivlsomt er skyld i, at de to ofte forveksles. Ligesom SUV’en er crossoveren en høj bil med mange af de samme fordele inklusiv høj indstigning, høj komfort og et rigtig godt overblik fra førersædet. En væsentlig forskel på crossoveren og SUV’en er, at crossoveren er knap så rummelig – dog er der stadig god plads i bilen. Crossoveren er ligeledes et populært valg til familiebil, da den opfylder de gængse pladsbehov, og så er den kompakt nok til at kunne færdes ubesværet i byen. Den klarer dog ikke en tur offroad og kommer meget sjældent med firehjulstræk. Eksempler på skønne crossovere er Peugeot 3008, VW Troc og Nissan Qashqai.  

Høje biler på lager

6 gode grunde til at vælge en høj bil

Det er altid en god ide at veje fordele og ulemper, før du køber ny bil. Selvom en høj bil ikke er det mest oplagte valg, hvis du bor eller dagligt kører rundt i byen, da den fylder en del på vejen og kan være udfordrende at parkere på trang plads, har den masser af fordele. En høj bil er et rigtig godt valg, hvis du: 

 

 Er på jagt efter en rummelig familiebil
 Ønsker høj komfort
 
Vil have høj indstigning og bredt udsyn
 
Vægter sikkerhed højt
 
Drømmer om en bil med et skarpt, maskulint udtryk
 
Har behov for en terrængående bil