IMG 2935

Grøn bil

- mindre CO2, sjove og dynamiske køreegenskaber og alt i udstyr

 El- og hybridbiler

Jagten på ny bil kan godt føles overrumplende. Udvalget af biler i alle former, farver og størrelser er efterhånden kæmpestort, så hvordan sikrer du, at du vælger den helt rigtige? Hos Lindholm Biler vil vi rigtig gerne hjælpe dig på rette vej. På denne side kan du derfor blive en anelse klogere på el- og hybridbiler.

Hvad er en el- og hybridbil?

El- og hybridbiler er biler, der kører helt eller delvist på el. De anses for at være et grønnere valg end traditionelle biler, da de udleder væsentligt mindre CO2. Elbilen blev faktisk opfundet helt tilbage i slutningen af 1890’erne, hvorefter den forsvandt i mange år. I starten af 00’erne begynde den så småt at dukke op igen, dog kom den lidt sløvt fra start. Den havde nemlig kort rækkevidde, hvilket gjorde, at der ikke var meget salg i den. Selvom el- og hybridbiler stadig er i rivende udvikling, er der sket utroligt meget siden da, og moderne elbiler har ofte en rækkevidde på over 400 kilometer. Sammen med det faktum at biler med forbrændingsmotor stille og roligt udfases, er den lange rækkevidde medskyldig til, at moderne elbiler er blevet enormt populære. Det samme gælder hybriderne og pluginhybriderne, som er relativt nye spillere på banen. Herunder gennemgår vi forskellene samt fordelene ved elbilen, hybridbilen og plugin-hybriden.

Elbilen

Elbilen, som er den ældste bandit af den elektriske trio, kører udelukkende på el og skal derfor ikke tankes med diesel eller benzin. I stedet for en forbrændingsmotor er den udstyret med et batteri, der skal lades op via stikkontakt eller ladeboks, som installeres hjemme i garagen eller ved en af de mange, offentlige ladestandere, der efterhånden findes overalt i storbyerne og langs motorvejene. Ud over at elbilen er mere klimavenlig end en traditionel personbil, er der mange fordele ved at anskaffe en elbil heriblandt økonomiske fordele, da el er billigere end brændstof. Den moderne elbil har utrolig lang rækkevidde og er derfor et godt valg uanset dit kørselsbehov. Den kommer oftest med automatgear, er lydsvag og har stærk acceleration og sjove, dynamiske køreegenskaber, som uden tvivl øger din køreglæde i hverdagen. Gode eksempler på populære elbiler er Nissan Leaf, Audi E-tron, VW ID.3 og Tesla Model 3.

Hybridbilen

Modsat elbilen kører hybridbilen ikke på ren el, men også diesel eller benzin. Vælger du en hybridbil, slipper du for selv at lade bilens batteri op. Det oplades helt automatisk, når du starter motoren, samt når bilen bremser. Hybridbilens elmotor bidrager primært til acceleration ved stop-start, hvilket sænker brændstofforbruget betydeligt. Bilen skifter desuden selv mellem brændstof og el under kørsel. Den bruger oftest elmotoren ved lave hastigheder, mens forbrændingsmotoren tager over, når du jokker på speederen. Du kan derfor med fordel vælge en hybridbil, hvis du bor eller ofte kører rundt i byen, hvor du får mest muligt ud af elmotoren. Flere fordele ved hybridbilen er, at den kommer med automatgear, har kraftig accelerationsevne og er støjsvag ved bykørsel.

Lækre biler, der fås i hybrid-udgaver er blandt andet Kia Niro Hybrid.

Plugin-hybriden

Plugin-hybriden kører, ligesom hybridbilen, både på el og brændstof. Modsat hybridbilen skal plugin-hybriden dog oplades fra en ladestation eller stikkontakt ligesom elbilen. Samtidig oplades batteriet også, når du starter motoren, samt når du bremser. Batteriet i plugin-hybriden er større end i hybridbilen, hvilket betyder, at rækkevidden på el er længere, og det er først, når batteriet er afladt, at forbrændingsmotoren overtager. Plugin-hybriden kører derfor utroligt lang på literen, og den er et godt valg, hvis du gerne vil holde dit brændstofforbrug på minimalt niveau. Det gør også, at plugin-hybriden er yderst velegnet til både pendler- og bykørsel. Ligesom el- og hybridbilen kommer plugin-hybriden desuden med automatgear.

Bud på skønne biler der fås som plugin-hydrider, er VW Golf GTE, Audi A3 E Tron og Kia Optima SW Plugin

Elbiler på lager

6 gode grunde til at vælge en el- eller hybridbil

Ja der er rigtig mange gode grunde til at vælge en el- eller hybridbil – ikke mindst på grund af deres gode, grønne køreegenskaber. Elbilen, hybridbilen eller pluginhybriden er et oplagt valg til dig, der:

 Gerne vil minimere dit CO2-aftryk
 Ønsker at spare penge på brændstof
 Vil have hurtig acceleration og gode køreegenskaber
 Er på jagt efter en fornuftig bil til pendler- eller bykørsel
 Vil minimere besøg på tankstationen
 Drømmer om en topmoderne bil med masser af udstyr