El- og hybridbil

Er en elbil fed på den fede måde eller på den grønne måde?

For få år siden var elbiler små, langsomme og – lad os være ærlige – ikke særlig fede. Nu sætter de trenden for bilindustrien og efterspørgslen er større end udbuddet. Derfor køber vi stort op i udlandet så danske familier kan komme ud og køre på strøm nu. Det er helt tydeligt, at kunderne gerne vil køre ”grønt” hvis bilen i øvrigt kan opfylde de praktiske behov for rækkevidde, plads og komfort. 

Jagten på ny bil kan godt føles overrumplende. Udvalget af biler i alle former, farver og størrelser er efterhånden kæmpestort, så hvordan sikrer du, at du vælger den helt rigtige? Hos Lindholm Biler vil vi rigtig gerne hjælpe dig på rette vej. På denne side kan du derfor blive en anelse klogere på el- og hybridbiler.

Hvad er en el- og hybridbil?

El- og hybridbiler er biler, der kører helt eller delvist på el. De anses for at være et grønnere valg end traditionelle biler, da de udleder væsentligt mindre CO2. Elbilen blev faktisk opfundet helt tilbage i slutningen af 1890’erne, hvorefter den forsvandt i mange år. I starten af 00’erne begynde den så småt at dukke op igen, dog kom den lidt sløvt fra start. Den havde nemlig kort rækkevidde, hvilket gjorde, at der ikke var meget salg i den. Selvom el- og hybridbiler stadig er i rivende udvikling, er der sket utroligt meget siden da, og moderne elbiler har ofte en rækkevidde på over 400 kilometer. Sammen med det faktum at biler med forbrændingsmotor stille og roligt udfases, er den lange rækkevidde medskyldig til, at moderne elbiler er blevet enormt populære. Det samme gælder hybriderne og pluginhybriderne, som er relativt nye spillere på banen. Herunder gennemgår vi forskellene samt fordelene ved elbilen, hybridbilen og plugin-hybriden.

Elbilen

Elbilen, som er den ældste bandit af den elektriske trio, kører udelukkende på el og skal derfor ikke tankes med diesel eller benzin. I stedet for en forbrændingsmotor er den udstyret med et batteri, der skal lades op via stikkontakt eller ladeboks, som installeres hjemme i garagen eller ved en af de mange, offentlige ladestandere, der efterhånden findes overalt i storbyerne og langs motorvejene. Ud over at elbilen er mere klimavenlig end en traditionel personbil, er der mange fordele ved at anskaffe en elbil heriblandt økonomiske fordele, da el er billigere end brændstof. Den moderne elbil har utrolig lang rækkevidde og er derfor et godt valg uanset dit kørselsbehov. Den kommer oftest med automatgear, er lydsvag og har stærk acceleration og sjove, dynamiske køreegenskaber, som uden tvivl øger din køreglæde i hverdagen. Gode eksempler på populære elbiler er Nissan Leaf, Polestar 2, VW ID.4 og Tesla Model 3.

Hybridbilen

Modsat elbilen kører hybridbilen ikke på ren el, men også diesel eller benzin. Vælger du en hybridbil, slipper du for selv at lade bilens batteri op. Det oplades helt automatisk, når du starter motoren, samt når bilen bremser. Hybridbilens elmotor bidrager primært til acceleration ved stop-start, hvilket sænker brændstofforbruget betydeligt. Bilen skifter desuden selv mellem brændstof og el under kørsel. Den bruger oftest elmotoren ved lave hastigheder, mens forbrændingsmotoren tager over, når du jokker på speederen. Du kan derfor med fordel vælge en hybridbil, hvis du bor eller ofte kører rundt i byen, hvor du får mest muligt ud af elmotoren. Flere fordele ved hybridbilen er, at den kommer med automatgear, har kraftig accelerationsevne og er støjsvag ved bykørsel.

Lækre biler, der fås i hybrid-udgaver er blandt andet Ford Kuga og Kia Niro Hybrid.

Plugin-hybriden

Plugin-hybriden kører, ligesom hybridbilen, både på el og brændstof. Modsat hybridbilen skal plugin-hybriden dog oplades fra en ladestation eller stikkontakt ligesom elbilen. Samtidig oplades batteriet også, når du starter motoren, samt når du bremser. Batteriet i plugin-hybriden er større end i hybridbilen, hvilket betyder, at rækkevidden på el er længere, og det er først, når batteriet er afladt, at forbrændingsmotoren overtager. Plugin-hybriden kører derfor utroligt lang på literen, og den er et godt valg, hvis du gerne vil holde dit brændstofforbrug på minimalt niveau. Det gør også, at plugin-hybriden er yderst velegnet til både pendler- og bykørsel. Ligesom el- og hybridbilen kommer plugin-hybriden desuden med automatgear.

Bud på skønne biler der fås som plugin-hydrider, er VW Golf GTEAudi A6 50 TFSI e og Kia Optima SW Plugin

El- og hybridbiler på lager

6 gode grunde til at vælge en el- eller hybridbil

Ja der er rigtig mange gode grunde til at vælge en el- eller hybridbil – ikke mindst på grund af deres gode, grønne køreegenskaber. Elbilen, hybridbilen eller pluginhybriden er et oplagt valg til dig, der:

Finansiering

Skadeværksted Viborg

Gl. Aarhusvej 241B
8800 Viborg

 +45 86 61 02 44
 service@lindholmbiler.dk

Mandag-torsdag
Fredag

kl. 7.30-16.30
kl. 7.30-16.00

Serviceværksted Viborg - Super Dæk Service

Gl. Århusvej 241B
8800 Viborg

 +45 76 15 37 30
 viborgsyd@sds.dk

Mandag-torsdag
Fredag

kl. 7.30-16.00
kl. 7.30-15.30

Dit nærmeste Super Dæk Service-værksted

Kontakt callcentret for dit nærmeste Super Dæk Service-værksted  +45 76 15 30 00

Lise Høyer

Marketingansvarlig

Lidt om lise

Lise Høyer
Marketingansvarlig
+45 87 25 90 49
lise@lindholmbiler.dk

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur

Beregn byttepris

Book prøvetur