Brugt VW Golf VII

Mellemklasse

- populær og fornuftig

Mellemklassebil

Når du er på jagt efter ny bil, kan det enorme udvalg godt virke overvældende. Hos Lindholm Biler ønsker vi at hjælpe dig med at finde den helt rette bil til netop dit behov. Her på siden kan du derfor læse alt, du skal vide om mellemklassebilen.

Hvad er en mellemklassebil?

Mellemklassebilen er et populært, fornuftigt og ikke mindst oplagt valg til firma- eller familiebil. Som navnet antyder, er mellemklassebilen et nummer større end minibilen, men ikke helt nær så stor som den store familiebil. Mellemklassebilen byder på masser af rummelighed, kvalitet og komfort, og så har den helt tjek på både sikkerhed og udstyr. I mellemklassen finder du ofte den samme bil i flere varianter inklusiv hatchback, sedan og stationcar. Klassen er desuden inddelt i to størrelser nemlig den lille mellemklassebil og den store mellemklassebil. Nedenfor gennemgår vi forskelle på de to samt fordele ved dem hver især. 

Brugt VW Golf VII

Den lille mellemklassebil

Den lille mellemklassebil, som går under C-segmentet, er også kendt som Golf-klassen efter den populære VW Golf, der skabte klassen i 70’erne. Den er en god mellemting mellem en minibil og en stor mellemklassebil og anses for at være bilindustriens ”allrounder”. Den lille mellemklassebil er udtænkt til at imødekomme ethvert behov, og afhængigt af motor- og udstyrsvariant kan den være alt lige fra bybil, pendlerbil, firmabil og familiebil til luksusbil. Den er især et rigtig godt valg til den nye bilist, det unge par eller den lille familie, der ikke har det helt store pladsbehov, men dog godt kunne bruge et par centimeter mere end hvad minibilen har at tilbyde. Den lille mellemklassebil byder på gode, fornuftige køreegenskaber, og så slipper du for skrupler, uanset om du skal parkere i byen eller lufte bilen på motorvejen. Skønne eksempler på små mellemklassebiler er Audi A3, Volvo V40 og selvfølgelig VW Golf

Den store mellemklassebil

Den store mellemklassebil går under D-segmentet, og det er den oplagte familiebil. Her er komfort en selvfølge og pladsmangel en by i Rusland. Der er altid plads til en autostol eller to på bagsædet samt en barnevogn, propfyldte indkøbsposer eller store ferietasker i bagagerummet. Ja, faktisk er pladsen så god, at der uden problem kan sidde fem voksne i bilen. Den store mellemklassebil er derfor et godt valg, selv hvis du har større børn eller teenagere i huset, som ikke er glade for at sidde sammenkrøllede på bagsædet. Desuden har den enormt gode køreegenskaber både på motorvejen og i byen og begrænset støjniveau i kabinen. Du er altså sikret en behagelig køretur med masser af køreglæde, hver gang du hopper om bord. Gode eksempler på store mellemklassebiler er Audi A4, VW Passat, Opel Insignia og Volvo V60.

Mellemklassebiler på lager

6 gode grunde til at vælge en mellemklassebil

Selvom det selvfølgelig ikke er alle bilkøbere, der har behov for godt med luft i kabinen og god plads til småbørn på bagsædet, er der alligevel mange fordele ved at vælge en mellemklassebil. Mellemklassebilen er et godt valg til dig, der:

 

 Mangler en god familiebil
 Har behov for godt med plads både i kabine og bagagerum
 Prioriterer sikkerhed højt
 Ønsker høj komfort
 Ofte kører længere ture
 Vil have en god bil til en fornuftig pris